Budapestin kuulumisia

Budapestin kuulumisia

 

Olemme olleet Vörösmarty-kadun kodittomien Shelter -päiväkeskuksessa viikoittain mukana. Se on Golgota Ellátó -yhdistyksen ylläpitämä keskus, jossa kohdataan kodittomia kaupungin asukkaita. Kävijät saavat lämmintä ruokaa, heille on varattu vaatteita ja muuta tarpeellista. Osa käyttää hyväkseen keskuksen suihku- ja vaatteidenpesupalveluja. Me olemme vieneet sinne bambusukkia, joista saajat ovat olleet tosi kiitollisia. Kerroimme aiheesta myös Joulutervehdysvideollamme (linkki).

Eräs perjantaiaamupäivä marras-joulukuun vaihteessa oli meillä yhteinen noin 1.5 tunnin pituinen hengellinen kokous, jossa laulettiin unkarinkielisiä evankelioivia lauluja ja Ildiko Hajdu piti koskettavan puheen.

   

Tilaisuuden lopussa jaoimme Gideoneilta saamamme Uudet testamentit noin 10 läsnäolijalle.

Aikaisemmin oli erikoinen välikohtaus ja yllätysratkaisu!

Eräänä perjantaina tapahtui erikoinen tilanne, joka oli aluksi raju hyökkäys meitä kohtaan. Eräs raivokas pörröpäinen mies tuli sisälle ja huusi kovasti ja vihamielisesti meille kahdelle, siis minulle ja Anitalle: ”Te ulkomaalaiset” ja muutaman muunkin valitun sanan…. Olimme ihmeissämme jonkun aikaa. Parikymmentä sisällä olijaa olivat samoin hämillään sekä peloissaan.

Sitten mies ryntäsi ulos ja alkoi huutaa kadulla tosi kovalla äänellä.

  • Menimme miehen perässä ulos, jossa hän yhä raivosi.
  • Harri menin suoraan miehen eteen katsoen silmiin ja sanoi: ”Jumala rakastaa sinua suuresti”.
  • Hän ikään kuin valahti, ja aivan kuin joku voima olisi häntä koskettanut. Hän muuttui silmänräpäyksessä ystävälliseksi – ja käyttäytyi lauhkeasti kuin lammas.
  • Sitten hän avasi suunsa ja sanoi rauhallisesti: -” Olen juutalainen ja nimeni on Alexander”. Harri jatkoi: ”Rakastamme erityisesti juuri teitä juutalaisia ja teemme nytkin työtä täällä teidän hyväksi…
  • Seuraava Aleksander alkoi rukoilemalla hepreaksi juutalaisen uskontunnustuksen ”Shma Israel”, eli ”Kuule Israel”. Tämä löytyy Raamatustamme 5.Moos.6:4. Ehkä ystävämme halusi näin todistaa, että hän on oikea juutalainen?
  • Seuraavana jo keskustelimme ystävällisesti puolin ja toisin.

Lopussa annoimme evankelioivan kirjasen, jonka sanoma on Jeesus Messiaasta. Kaiken tämän jälkeen Hän meni sisälle päiväkeskukseen ja pyysi katuen monen kertaan ”Bocsánat, bocsánat” eli sanoi anteeksi, anteeksi.

Koen, että tapahtui taivaallinen Jumalan väliintulo ja Pyhä Henki otti tilanteen hallintaansa.

Rukoillaan Alexanderin puolesta, että hän löytäisi oman Messiaansa!

Siunattua Uutta vuotta 2023!

Muistetaan kaikkea Fidan Israel- ja juutalaistyötä rukouksin.

 

 Harri Kröger ja Anita Pylvänäinen Kröger