Fidan Israel ja juutalaistyö mukana tukemassa Jerusalemissa Manna-soppakeittiötä

Fidan Israel ja juutalaistyö mukana tukemassa Jerusalemissa Manna-soppakeittiötä
.Esittelyssä King of Kings Jerusalem seurakunnan Manna-soppakeittiö

.Keitä soppakeittiö saavuttaa? Köyhät israelilaiset: lesket, holokaustista selviytyneet, vanhukset, uudet maahanmuuttajat, vammaiset, kodittomat. Soppakeittiö on ollut auki lähes kuusi vuotta, ja toistaiseksi ruokimme ihmisiä kahdesti viikossa tarjoamalla yli 300 lämpimää ateriaa viikossa. Lämpimiin aterioihin saapuvien ihmisten määrä on edelleen suurin Manna-soppakeittiön koko olemassaoloaikana.

Soppakeittiön ylläpito tarvitsee varoja. Ateria maksaa meille noin 10 dollaria ja sisältää tuoretta salaattia, sämpylän, kulhon keittoa, pääruoan (lihapala kahdella lisukkeella), hedelmiä ja juoman. Kuukausittaisten aterioiden kustannukset ovat noin 14.000 dollaria.

 
Mikä on projektin pysyvä vaikutus? Ihmiset, jotka tulevat syömään soppakeittiöön, eivät ole joko taloudellisesti tai fyysisesti kykeneviä tekemään kunnollisia aterioita tai molempia, joten suurin osa heistä syö kypsentämätöntä ja erittäin halpaa ruokaa – jos heillä on edes rahaa siihen. Täällä he eivät syö pelkästään lämpimiä, tuoreita, maukkaita ja ravitsevia aterioita, lisäksi vapaaehtoiset palvelevat heitä arvokkaasti ja avoimesti rakastavilla sydämillä. Kaikista COVIDiin liittyvistä rajoituksista ja vaikeuksista huolimatta soppakeittiö on jatkanut toimintaansa koko ajan, mikä on antanut köyhille ja yksinäisille ihmisille vahvan todistuksen Jumalan valtakunnasta ja toivottavasti tehnyt heistä avoimempia Jumalalle ja Hänen sanomalleen.

Mitä vaatimuksia meidän on täytettävä Israelin viranomaisten kanssa? Ostamme aterioita virallisesti luvan saaneelta kosher-ateriapalvelulta, joten emme vain täytä kaikkia hallituksen ruokavaatimuksia, mutta otamme huomioon ja kunnioitamme myös uskonnollisen väestön tunteita.

Kuinka huolehdimme varojen vastuullisesta käytöstä? Kirjoitamme kuitit jokaisesta lahjoituksesta, maksamme aterioista vain shekeillä tai suorilla pankkisiirroilla ja saamme viralliset kuitit catering-yritykseltä, jotta voimme toimittaa virallisen todistuksen jokaisesta vastaanotetusta ja käytetystä varoista.

 

 

Kuinka kauan tai kuinka usein taloudellisia tukea tarvitaan? Tarvitsemme taloudellista tukea niin kauan kuin apua tarvitsevia ihmisiä on joukossamme.

Esimerkki soppakeittiön avun vaikutuksesta:


Rouva V. (kuvassa) on maahanmuuttaja Ukrainasta, joka yrittää sopeutua uuteen elämäänsä Israelissa. Hän tuli yksin, emmekä tunne häntä tarpeeksi, jotta voisimme hienotunteisesti kysyä, onko hän leski vai jotain muuta.

Rouva V. yrittää oppia uutta kieltä, mutta hänen ikäisellään se on melko haastavaa.

Rouva V. on eläkeläinen, mutta Ukraina ei maksa eläkkeitä ulkomailla asuville kansalaisilleen. Koska V. tuli Israeliin melko vanhana, hän ei pystynyt löytämään oikeaa työtä ja ansaitsemaan eläke-etuuksia, joten hän saa hyvin pienen vanhuuslisän kansalliselta vakuutukselta. Elämä Israelissa on hyvin kallista verrattuna moniin muihin maihin, joten tämä korvaus tuskin riittää V.: n perustarpeisiin. V. on erittäin kiitollinen siitä, että hän voi saada kunnollisia aterioita, joihin hänellä ei yleensä ole varaa. Tämän seurauksena aterioista säästyneillä rahoilla hän voi ostaa tarvitsemansa lääkkeet.

Siunauksin,
Baruch Lieberman
Manna-keittiön johtaja.

Tule mukaan työmme tukemiseen Israelissa:


Fida International ry
Nordea FI4122871800005256
BIC/SWIFT: NDEAFIHH
Viite: 412229

Rahankeräyslupa: Keräyslupa Ra/2016/761, voimassa 1.1.2017-31.12.2021 (koko Suomi paitsi Ahvenanmaa).
Myöntänyt Poliisihallitus 10.11.2016.
Kerätyt varat on tarkoitus käyttää mainittuna aikana Fida International ry:n lähetystyöhön.